پروفیل استیل

پروفیل استیل
قبل از آنکه به بررسی پروفیل استیل بپردازیم باید بدانیم پروفیل چیست؟ پروفیل در دسته آهن آلات است و همچنین در صنعت بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان گفت پروفیل مقطعی است که در طول مشخص به یک شکل میباشد. به طور کلی به قطعه هایی که به شکل مربع یا دایره هستند و با در نظر گرفتن جنس و استحکامشان کاربرد فراوانی نیز دارند پروفیل استیل میگویند.
به طور کلی به محصول هایی که از جنس استیل (استنلس استیل یا فولاد ضد زنگ) میباشند و به شکلی نورد، کشیده و یا فشار داده میشوند و همچنین سطح مقطع یکسانی دارند پروفیل استیل گفته میشود. اصلی ترین کاربردی که پروفیل ها دارند این است که دو قطعه را به یکدیگر وصل میکنند. پس در نتیجه میتوان گفت وظیفه پروفیل و قوطی ها پر کردن مرز بین دو وسیله میباشد.
پروفیل ها شکل های ثابتی دارند و دارای اندازه های ثابتی نیز میباشند و میتوان گفت مقطع های فلزی کوچکی هستند که در مصارف ساده مانند درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرند.
برای ساخت این نوع پروفیل از گریدهای متعدد استیل استفاده میشود. اما باید بدانید بیشترین کاربرد را گریدهای 304، 316 و 201 دارند.

ویژگی ها

  1. ضد زنگ بودن (به دلیل وجود کروم که یک سطح سخت و یکپارچه برروی استیل به وجود آمده است.)
  2. در برابر خوردگی مقاوم میباشند.
  3. ظاهری زیبا دارند.
  4. قابلیت بازیافت دارند.
  5. در مقابله با هزینه ها عمر مفید و طولانی دارد.
  6. به این دلیل که در آن از فولاد استفاده شده در مقایسه با دیگر پروفیل ها قیمت بالاتری نیز دارد.

کاربرد


پروفیل استیل دارای کاربرد های متعددی نیز میباشد که عبارتند از:
  1. برای استفاده نرده فلزی برای درب و پنجره منازل، کناره راه پله و نرده کشی و … از پروفیل مربع و مستطیل با مقاطع کوچک استفاده میشود.
  2. در صنعت خودروسازی نیز از پروفیل های قوطی مربع و مربع مستطیل استفاده میشود.
  3. در ساخت چهارچوب درب های بزرگ آهنی و قالب های فلزی در ماشین آلات هم پروفیل نبشی مورد استفاده قرار میگیرد.
  4. کاربرد متعددی در سازه های صنعتی و تزئینی نیز دارد.
  5. همچنین در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نیز از قوطی های فولادی استفاده میشود.
پروفیل استیل
پروفیل استیل

تولید پروفیل استیل

پروفیل استیل به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تولید میشود.
با روش مستقیم، پروفیل به صورت مستقیم در کارخانه ساخته میشود در این روش زمانی که پروفیل تولید میشود، زاویه و لبه های تیزی دارد. همچنین دارای کیفیت بالایی نیز میباشند. لبه های تیزی که این نوع پروفیل دارد استهلاک را بالا میبرد و همین امر باعث میشود نتیجه کارایی کمتری نیز داشته باشد.
در روش غیرمستقیم سرعت کار بالا است و همین امر باعث شده کارایی نیز بالاتر باشد. اما باید بدانید در مقایسه با روش مستقیم کیفیت آنها پایین تر است و نیز به صورت دایره و مربع این نوع پروفیل تولید میشود.
نکته: پروفیلی که سطح مقطع آن مربع است به آنه قوطی استیل گفته میشود.

انواع پروفیل استیل

پروفیل استیل هم داری مقاطع پیچیده و هم دارای مقاطع ساده میباشد که به صورت مستطیل و یا مربع و طول و عرض های متعدد و ضخامت های کاربردی وجود دارد. پروفیل های استیل که دارای مقاطع مربع و مستطیل میباشند در اندازه های متعدد نیز ساخته میشوند.
باید بدانید پروفیل های استیل دارای انواع متعددی میباشد که عبارتند از:
  1. پروفیل استیل باز: این نوع پروفیل با ضخامت متعدد تولید میشوند و مقاطع آن به شکل Z و U میباشد. در صنعت ساختمان سازی نیز بسیار کاربرد دارد. ضلع های این نوع پروفیل مانند تسمه و میلگرد به صورت باز از یکدیگر هستند.
  2. پروفیل استیل بسته: پروفیل استیل بسته نیز مانند استیل باز دارای ضخامت و مقاطع متعدد میباشد. ضلع های این نوع پروفیل مانند لوله، قوطی و … به صورت بسته از یکدیگر قرار دارند.

انواع استاندارد پروفیل استیل

در مصارف صنعتی از پروفیل استیل استفاده میشود که با توجه به استاندارد جهانی ساخته شده باشند.
پروفیل استیل 201: این نوع پروفیل ضخامتشان 1 و 2 میلیمتر میباشد و همچنین دارای خاصیت ضد زنگ میباشد.
پروفیل استیل 304: کاربرد این نوع پروفیل در صنعت لبنی و فرآورده های صنایع غذایی میباشد.
پروفیل استیل 316: موارد استفاده پروفیل 316 در صنایع غذایی و تولید آب معدنی میباشد.
فهرست